cat  |  eng  |  esp
El Castell de castellar

 

Inauguració de la primera fase de les obres de restauració del castell de Castellar

 

El passat 8 de setembre de 2012 va tenir lloc la inauguració de la primera fase de les obres de restauració del castell de Castellar i museïtzació d’una sala.

 

Durant el matí, tothom qui ho va voler va poder fer una visita guiada al castell, on es feia en primer lloc, una explicació de les obres realitzades i les previstes en un futur, a càrrec de l’arquitecte de les obres Sr. Josep Maria Esquius.

 

Seguidament, es podia visitar la sala d’exposicions Històries de la història del castell de Castellar, amb una xerrada explicativa per la historiadora que ha fet la recerca de la història del castell de Castellar, Roser Parcerisas, la qual ha col·laborat conjuntament amb Grop Exposicions i Museografia en els continguts de l’exposició.

 

La festa va ser amenitzada per la companyia de teatre al carrer Gog i Magog  i el grup musical Aguilar Quartet Band.

 

Van assistir a l’acte el Sr. David Bonvehí, diputat al Parlament de Catalunya, el Delegat del Govern a la Catalunya Central  Sr. Jordi Moltó, la Sra. M.Àngels Blasco responsable de Serveis Territorials de Patrimoni a la Catalunya Central i el Sr. Jordi Sala Casaramona director general de Desenvolupament rural, juntament amb els regidors de l’Ajuntament d’Aguilar de Segarra i el seu alcalde Sr. Valentí Riera i Vilaplana qui en el seu parlament va destacar l’ interès del municipi per la conservació del patrimoni.

 

En el transcurs de l’acte es va descobrir una placa d’agraïment a Dn. Joan de Vilallonga i Girona, també present i Comte de Sant Miquel de Castellar, per la cessió d’aquest edifici que ha fet  possible la seva restauració.

 

Aquesta diada  va encetar les visites al castell que a partir del mes de novembre s’obre al públic en general, cada segon diumenge de mes de 10 a 13 hores. El preu de la visita és de 2€ pels adults i gratuïta per als menors de 12 anys.

 

Per a més informació o per concertar visites guiades de grup, envieu un correu electrònic a info@castelldecastellar.cat o contacteu amb l’Ajuntament d’Aguilar de Segarra (93 836 60 80).

 

 

© 2018 Ajuntament d’Aguilar de Segarra, tots els drets reservats.  Tel 93 836 60 80 / info@castelldecastellar.cat